Historie

Historie

In november 2016 is een werkgroep vanuit Geesteren Mijn Dorp 2030 gevormd om een plan uit te werken, waarbij de belangrijkste doelstelling was om de bieb te behouden voor Geesteren en hier een multifunctionele bestemming aan te geven. Het plan was gericht op de functies ontmoeten, ontwikkelen en ondernemen om daarmee de leefbaarheid in het dorp te behouden en te versterken.

 

Op 10 juli 2017 heeft de gemeenteraad het raadsvoorstel goedgekeurd en geld beschikbaar gesteld om onze plannen mogelijk te maken. Vervolgens is in juli 2017 het bouwteam gevormd. Eind 2017 zijn we samen met de vrijwilligers gestart met het leeghalen van het pand. De eerste maanden van 2018 zijn gebruikt voor het verbouwen en inrichten. Zonder de hulp van de lokale ondernemers en vrijwilligers was het niet mogelijk geweest om binnen het budget en de beschikbare tijd dit te realiseren.

Totstandkoming naam

Werken, creëren, lezen en ontmoeten: dat is de functie van het pand dat op 25 april 2018 geopend werd. Dit pand moet een plek worden waar de Geesternaar graag komt om mensen te ontmoeten en samen leuke dingen te ondernemen. Van een gezellig kopje koffie met elkaar tot zelfs samen een heus diner maken, maar ook creatieve activiteiten. In overleg is alles mogelijk in dit pand: we zijn doordeweeks overdag open en op verzoek kan ook ’s avonds en in het weekend gebruik worden gemaakt van dit pand. Omdat wij ontmoeten belangrijk vinden, zijn we dan ook tot de naam ‘De Ontmoeting’ gekomen.